Informacije in kontakt

Kovinoplast Ambrož Kavs s.p.
Brežič 9
5220 Tolmin
Slovenia

E: platisca@kavs.si
GSM: 041 774 650
W: www.kavs.eu


Distančniki

Distančniki

Postopek obnove alu platišč

Podjetje se že od osamosvojitve Slovenije ukvarja z obnovo platišč. Obnavljamo aluminijasta, jeklena ter moto platišča. V skoraj treh desetletjih delovanja smo prišli do natančnega in kakovostnega postopka obnove, kjer obdržimo vse mehanske lastnosti platišča.

Postopek obnove platišča je zapleten, zato tudi nekoliko dolgotrajen. Platišč po tem postopku ne moremo obnoviti v enem dnevu, je pa kvaliteta obnove zaradi takega postopka toliko višja, kot pri hitrih postopkih obnove.

Najprej s platišč odstranimo pnevmatike, če se stranka odloči za obnovo z vključeno storitvijo demontaže in montaže pnevmatik.

Platišča nato fizično pregledamo ter testiramo na centrirnem stroju, da ugotovimo stanje platišča. V kolikor platišča potrebujejo ravnanje, jih zravnamo na namenskem stroju za ravnanje platišč.

Platišča po pregledu kemijsko razbarvamo in razmastimo.

Platišče nato peskamo s pravo izbiro granulata, da dobimo čisto, surovo površino aluminija, ki omogoča nemoteno varjenje in brušenje. Po peskanju se poškodovane robove platišča zavari, pobrusi ter zgladi ostale neravnine.

Po ravnanju in brušenju sledi fino peskanje s pravo izbiro granulata, ki je pomemben za končen izgled platišča. Ta granulat se razlikuje od granulata za predpripravo za brušenje platišč.

Platišča nato prebarvamo z izbranim prašnim premazom (postopek je podoben plastificiranju platišč).

Barva v prahu se na platišča nanese v komori s pištolo za nanašanje prašnih barv. Prašna barva se v pištoli nabije z negativnim nabojem, ki zaradi pritiska zraka na izhodu pištole tvori meglico prahu, katerega ozemljen obdelovanec privlači nase.
Po nanosu se platišča segreje na 180°C, da nanešen prah polimerizira. Ko se platišče ohladi, je že pripravljeno na montažo pnevmatik.

Na jeklena platišča pred končnim nanosom barve nanesemo tudi cink primer, ki zagotavlja boljšo protikorozijsko zaščito.

Ob tem je potrebno poudariti, da zaradi postopka prašnega barvanja plastičnih pokrovov platišč NE moremo pobarvati.

Ker se prašne barve ne mešajo tako, kot se mešajo standardne avtoličarske barve, tudi ne moremo ujeti enakega odtenka obstoječih platišč, zato vedno priporočamo obnovo vseh 4 ih platišč.

Več informacij o obnovi platišč: Za obnovo platišč, peskanje platišč ali prašno barvanje platišč pokličite na GSM 041 774 650

 

Obnova platišča – antracit

Obnova platišča – bele barve

Ne uporabljamo invazivnih piškotkov. Več informacij.